Witte Piet

Cato0000002AAfgelopen zaterdag zou ik accordeon Piet gaan zijn in winkelcentrum De Banne in Amsterdam Noord. Ik voelde me hypocriet en had er niet echt zin in… Gelukkig bleek dat trekzak spelen met handschoenen aan vrij onmogelijk is, dus sprak iemand de verlossende woorden: dan ga je toch gewoon als Witte Piet? Welnu, zoiets werd het en ik had erg veel lol.

Ik had die ochtend een nieuw Sinterklaas liedje van mijn dochter geleerd, een beetje samba-achtig (pepernoot taaitaai, pepernoot taaitaai, pepernoot taaitaai, chocola… Chocola lalala lalala etc). Dat swingde de pan uit en de andere Pieten liepen al huppelend en housend door de supermarkt. Het was zo mooi om al die blije hoofden te zien van de toch over het algemeen allochtone bevolking. Een gesluierde dame gaf me een compliment: ‘Zo mooi kan u zingen! En dan met de instrument!’ Het was echt feest.

Vanochtend heb ik gespeeld tijdens de intocht van Sinterklaas op de Vrije School. Hartstikke leuk gezongen in een winderige sloep met aan mijn zijde een dikke acteur met een prachtige, diepe stem. Verder aan boord:  (behalve een érg sexy Sinterklaas) twéé zwarte en één witte Piet. Deze laatste werd ingewijd. Moest voor het eerst de schoorsteen in. Dat zag er prima uit! Lief wit toetje, met wat blush en lippenstift…
Gewoon een beetje aanpassen, mensen, samen zingen blijft het leukste wat er is!