The Beat Is On. Viva ADM!

Is het mogelijk het tij keren?
Alles kan. De werkelijkheid is verdeeld in ontelbaar veel stukjes, net zoveel als dat er sterren zijn. Onze blik heeft invloed op de wereld die wij zien. Dus als we nu met zijn allen naar de feestwinkel rennen voor een batterij roze brillen komt het allemaal helemaal goed…
Maar de brillen beslaan, gaan stuk en worden beschimpt en afgepakt.
Zie dan nog maar eens de focus roze te houden.

795CADFA-907A-423C-8649-6246A342812C

Gelukkig zijn er mensen die dit kunnen, zoals activiste Suwanne-Jo, het boegbeeld van ADM, de vrouw op de voorplecht, rotsvast in haar vertrouwen.
Een ander boegbeeld, Daan Zondernaam, die slimme met die baard, die werkt aan zijn media- presentatie, is zijn geloof kwijt geraakt. Althans, dat maakte ik op uit de manier waarop hij verslag deed van de laatste bijeenkomst op het stadshuis. Hij mopperde over dikke drollen waarin geroerd werd met een stokje en waar eenieder aapachtig naar staarden…
En dan hebben we Hay Schoolmeesters. Niet te stoppen en slim in zijn aanpak. ADM is geld en bovenal goud waard.

Ik denk erover om zo’n geel spandoek aan mijn balkon te hangen. Je kunt ze online bestellen, maar ze zijn 5 meter breed en mijn balkon is maar 4. Dan moet ik mijn licht conservatieve buurvrouw vragen of ik een stukje van haar balkon mag lenen. En dat vind ik dan weer heel vervelend… En ik vind het ook een beetje eng. Bang om gestigmatiseerd te worden. Ik weet al wel welke tekst ik wil gebruiken: ‘A city without free spaces is like a circus without a clown’. Dat past dan wel weer bij mijn beroep.

A.s. Woensdag is er een grootstedelijk overleg in Zaal 100 georganiseerd door Hay en mijn vriendin Inge van Ulden. We gaan opzoek naar oplossingen en of ik mijn lied wil komen zingen. Natuurlijk! Ik heb dat hier op mijn website nog helemaal niet gedeeld, maar ik heb een lied geschreven voor ADM, getiteld: ‘Ons Groot Kapitaal’ . Ik heb het pas geleden gezongen in de raadszaal. Nu ben ik eindelijk de zinnige troubadour die ik altijd wilde zijn. Klaar met het geneuzel over de liefde. Viva la revolution!

4B93F2AD-ABFA-4FE4-97CB-43B38EF34447

Maar ja, hoe dan… Zaterdag is de inmiddels jaarlijke optocht door de stad van de Amsterdamse underground tijdens ADE. Amsterdam Danst Ergens Voor… ADEV. Vorig jaar kwam er een dubbele regenboog en was ik verliefd op de piepjonge punkmuzikant Jan Modaal, nu ben ik volwassen en rijd ik mee in de VIPbus van Dennis Nolte, samen met o.a. Daan Zondernaam. We gaan een podcast maken. Daan kan ontzettend goed praten. Ik zal eens kijken of ik zijn roze bril weer wat op kan poetsen.

5EE6C450-5EC8-4A5B-9092-DC059F5EDB27

Ach jongens en meisjes, ik vind het allemaal zo ingewikkeld! Maar dat het is het helemaal niet, volgens de dochter van de vakbondleider die de schatkisten van ADM verzonnen heeft. Die zijn ze een paar weken geleden gaan brengen op het stadhuis. Prachtige hand-made parels vol positieve stukken over ADM. Ik ging mee en speelde er oeverloos lang “Aan de amsterdamsche grachten'” bij, in de hoop liefdevol in te spelen op de gemoederen. Geen idee of het geholpen heeft. Tot nu toe blijkbaar niet.

07FE0FCD-F91D-4FCE-B8EB-9478ABD9326D

Oh jongens en meisjes, ik vind het zooo ingewikkeld! Maar het zou toch makkelijk kunnen zijn.
Mijn oplossing is: we maken een bedevaartsoord van ADM. De holy place is een hightechtotemzuil waar in een continue flow positive propaganda wordt geproduceerd. Hopelijk maken ‘we’ zulke goede shit dat deze massaal gedeeld gaat worden en als een olievlek zijn inspirerende werk zal doen. De space wordt bewaakt en ingestraald door dansende vrouwen en meisjes (bij wijze van: iedereen is welkom uiteraard) en bediend door een gekwalificeerd team van sound en video editors. De beat is on! Dat is een goede naam.

Ik zit nu in de trein naar Zwolle om te werken voor ‘De meisjes van Plezier’ en ga vanavond naar de ‘Pussy Tutorials’ van Izabella Finch, een supergoede zeer feministische comédienne die helaas terug naar Engeland verhuisd omdat ze hier geen huis kan vinden… Daarna ga ik de hightechtotemzuil tekenen om mijn stralend roze plan zo helder mogelijk kenbaar te maken. Suwanne-Jo, mag ik naast je staan op de voorplecht en je hand vasthouden?