Gratis Geluk

Gister had ik een mooi ’toeval’. Ik fietste met mijn dochter naar school en haalde Nico Aschermann, van het polulaire blog GratisGeluk in. Dat ze zo heette wist ik toen nog niet. En wat ze deed al evenmin. Ik had haar ontmoet in de sportschool tegenover mijn huis en vond haar onmiddelijk bijzonder aardig en inspirerend. Vanwege haar humor en ontwapenende manier van doen. Daar werd ik erg blij van. Dus ik passeerde haar en riep: Hey, sportkamaratsky! ‘en toen brulde ze:’ Ik ga zo weer hoor, lekker beulen, kom je ook?’

Ik kwam óók en na een half uur ploeteren op de lopende band hadden we een zakelijke deal. Ik zou de volgende dag onderdeel zijn van haar GeluksExpeditie door Amsterdam. Ik had haar verteld dat ik ‘Push It ‘ van Salt ´n Peppa op accordeon kon spelen en dat vond ze fantastisch (ik ook). Al puffende checkte ze me uit op haar iphone en raakte ik al maar meer onder de indruk van haar.

En toen vanochtend had ik een heerlijk klusje. Precies om 11:15 uur stond ik klaar voor De Hermitage alwaar haar expeditie van A naar B zou wandelen. Eerst speelde ik Amelie-achtig romantisch om vervolgens over te gaan in ‘Oeh baby baby… Get up on this! ‘. Dat was leuk, dat ging lekker en ik was gelukkig precies op tijd.

Cato Fluitsma GeluksExpeditie Hermitage
Die vrouw die haar veters strikt is Nico. De rest is op expeditie…

En nu komt ze morgen langs om mij Gratis Geluk te brengen en een portret van mij te maken en ben ik heel erg opgetogen. Ik had De Goden namelijk vriendelijk verzocht mij een beetje te helpen op het financiele gelukspad en zie hier… Ik kijk nu al uit naar de  nieuwe boekingen!! Bedankt Nico.